Президент Володимир Зеленський підтримує концепцію «Держави у смартфоні»

Share Button

Прес-служба Адміністрації президента України повідомляє про експертне обговорення концепції «Держава у смартфоні». У ньому взяли участь глава держави і представники організацій та експертів у сфері ІТ.

«Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар’єри до цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто «звертатимуся» до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях», – заявив Володимир Зеленський.

Радник глави держави Михайло Федоров представив амбітний план переведення державних послуг в онлайн, що сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції. Мова йде про те, щоб до 2024 року перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, втричі зменшити кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою, досягнути нульового рівня корупції у цій сфері.

Під час зустрічі представники ІТ-сектору надали президенту свої рекомендації та обговорили пріоритетні проекти цифровізації. Ключові пропозиції стосувалися розвитку інструментів електронної держави та демократії, цифрових інфраструктур, цифрової ідентифікації, кібербезпеки, наведення ладу у державних реєстрах, електронного народовладдя (електронних соціологічних опитувань і навіть виборів). Також ішлося про важливість створення можливостей для українських технологічних стартапів.

Наступного тижня запланована серія обговорень концепції «Держава у смартфоні» за участю міжнародних донорів, представників бізнесу тощо. Потому документ буде оприлюднений у форматі плану конкретних дій та очікуваних цілей.

Джерело: Президент України

Коментарі