Президент України у Берліні про боротьбу з корупцією та інвестиційний клімат

Share Button

Під час офіційного візиту до Німеччини президент України Володимир Зеленський неодноразово підкреслював, що рішучо налаштований боротися з корупцією. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента в цілому циклі звітів про берлінські зустрічі.

Так під час зустрічі Володимира Зеленського та федерального канцлера Ангели Меркель сторони обговорили перспективи торговельної, економічної та інвестиційної співпраці між двома країнами. Президент України запевнив, що виступить гарантом законності та дотримання прав іноземних інвесторів. Йшлося також про забезпечення повноцінної роботи антикорупційної інфраструктури разом із новоствореним Антикорупційним судом.

Програмою офіційного візиту була передбачена зустріч президента із представниками великого та середнього бізнесу в Німеччини, які вимагали від України поліпшення інвестиційного клімату, адаптації до європейських стандартів.

Володимир Зеленський зі своєї сторони поділився інноваційними ідеями, такими як «Держава у смартфоні», заявив про відновлення інвестиційної ради, розповів про те, як збирається забезпечувати незалежність судів і правоохоронних органів, «електронної митниці», боротися з контрабандою.

Глава держави також підтвердив співпрацю України з МВФ, Світовим банком і ЄБРР:

– Ми починаємо домовленості з МВФ, готуватимемо нову програму вже в липні, дефолту не буде. Як президент я не впливатиму на суд чи банківську систему.

Джерело: Президент України

Коментарі