Ліцензування зберігання пального: Державна регуляторна служба за доопрацювання деталей

Share Button

Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна у прямому ефірі телеканалу Еспресо заявила про те, що бізнес в Україні, особливо малий, не готовий до введення з 1 липня ліцензування зберігання палива.

Із 1 липня 2019 року в Україні вступають у силу зміни, внесені Законом України № 2628-VIII. Всі підприємці, які мають ємності для зберігання пального, повинні будуть з 1 липня отримати ліцензії на право зберігання. За оцінками експертів для оформлення такої ліцензії на зберігання пального, підприємство може витратити понад 1 млн грн. Так, за відсутність ліцензії на зберігання палива бізнес можуть оштрафувати на півмільйона гривень.

На думку голови ДРС, для малого бізнесу, наприклад, для фермерів, які зберігають пальне для власних потреб у невеликій кількості з метою подолання пікових цінових навантажень, такі правила є руйнівними.

Бізнес наполягає на відтермінуванні введення в дію цих змін до Податкового кодексу України. Існує потреба внесення змін до Закону України №2628-VIII та уточнити деякі положення.

Зважаючи на це, Державна регуляторна служба України звернулась до Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва щодо необхідності напрацювання проектів регуляторних актів, положеннями яких передбачити внесення змін до Податкового кодексу України.

ДРС вважає, що зміна принципів та адміністрування акцизного податку з реалізації пального значно ускладнить умови ведення бізнесу, тому підтримує вимоги бізнесу опрацювати всі деталі законодавства.

Детальніше про позицію ДРС з цього питання йдеться тут.

Коментарі