Зростає вартість адміністративних послуг – ДМС обіцяє додаткові кошти місцевим бюджетам

Share Button

1 липня зросте вартість адміністративних послуг у сфері міграції. Зокрема вартість оформлення документів з безконтактним електронним носієм зросте майже на 30%. Такими документами є паспорт громадянина України (ID-картка), паспорт громадянина України для виїзду за кордон, біометричні посвідки для іноземців – на тимчасове та постійне проживання. Водночас зміниться і вартість бланків документів з безконтактним електронним носієм.

Так, вартість адмінпослуги та бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон складатиме 682 грн. та 1034 грн. (термінове оформлення) відповідно.

Зміниться також вартість оформлення ряду інших документів, якими документують іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Прес-служба державної міграційної служби зазначає, що гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Й висловлює переконання, що підвищення вартості адмінпослуг збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році на 200 млн. грн., які буде спрямовано на виконання місцевих програм.

Громадянам, які вже здійснили оплату адміністративного збору з метою отримання послуги, але не встигли оформити документ до 30 червня, доведеться здійснити доплату.

Джерело: Урядовий портал

Коментарі