У регулюванні українського платіжного ринку відбудуться концептуальні зміни

Share Button

На сайті Національного банку з’явилася інформація про те, що НБУ розпочинає масштабну роботу із фундаментального оновлення системи законодавчого регулювання українського ринку платежів та переказу коштів.

Упродовж наступних кількох місяців НБУ планує провести для учасників ринку та зацікавлених сторін серію зустрічей, щоб ознайомити з концептуальним бачення майбутнього регулювання платіжного ринку. Результатом цих зустрічей з усіма зацікавленими сторонами має стати спільна робота над пропозиціями щодо норм майбутнього законодавчого регулювання.

Серед іншого заявлено про створення нових правил ліцензування і реєстрації небанківських установ, які надаватимуть платіжні послуги, а також нагляду за ними.

Також НБУ має намір визначити свою роль як регулятора ринку платіжних послуг.

Регулятор має намір гармонізувати з європейським національне платіжне законодавство відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, йдеться про старт процесу імплементації норм європейської директиви PSD2 (щодо Open Banking) у національному законодавстві, що посилить конкуренцію на фінансовому ринку та сприятиме інноваційному розвитку вітчизняного платіжного ринку.

Джерело: НБУ

Коментарі