Трирічні «податкові канікули» пропонують для новостворених самозайнятих осіб

Share Button

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2150 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо надання пільг в оподаткуванні доходів, отриманих самозайнятими особами у сфері послуг».

Ціллю законопроекту є запровадження економічно стимулюючого механізму одноразового звільнення строком на три роки від оподаткування новостворюваних (зареєстрованих безробітних) самозайнятих осіб для здійснення ними підприємницької діяльності у сфері послуг після їх взяття на облік органами фіскальної служби.

Законопроект передбачає запровадження так званих податкових канікул на строк три роки для самозайнятих осіб для здійснення ними підприємницької діяльності у сфері послуг, яка має значний і нерозкритий потенціал зайнятості населення.

На думку авторів документа, це дасть можливість і реальний економічний шанс багатьом людям в Україні вийти зі скрути і змінити своє життя, забезпечувати себе і свої родини, працюючи в умовах трирічних «податкових канікул» самозайнятими особами за фахом і уподобанням у сфері послуг.

Пропонується доповнити ПКУ ст.177-1 наступного змісту:

«Стаття 177-1. Оподаткування доходів, отриманих самозайнятою особою від провадження господарської діяльності у сфері послуг

177-1.1. Самозайняті особи, які зареєстровані безробітними у відповідності до вимог закону, провадять підприємницьку діяльність у сфері послуг та стали на облік в контролюючому органі в порядку, передбаченому статтею 65 цього Кодексу, звільняються від оподаткування, ведення обліку доходів і витрат та подання податкової звітності строком на три роки з дня взяття їх на такий облік. Повторне звільнення від оподаткування, ведення обліку доходів і витрат та подання податкової звітності відносно однієї й тієї ж особи – не здійснюється.

177-1.2. Фізичній особі, яка зареєстрована безробітними у відповідності до вимог закону, та має намір провадити підприємницьку діяльність у сфері послуг право на звільнення від оподаткування, ведення обліку доходів і витрат та подання податкової звітності строком на три роки надається одноразово після першого взяття на облік у контролюючому органі.

177-1.3. Самозайняті особи, які стали на облік в контролюючому органі в порядку, передбаченому цим Кодексом та провадять підприємницьку діяльність у сфері послуг через три роки з дня взяття їх на облік, у разі подальшого провадження ними підприємницької діяльності переходять на одну із діючих систем оподаткування і оподатковуються у порядку, встановленому цим Кодексом».

За матеріалами buh24

Коментарі