ДПС спільно з Мінфіном напрацьовують пропозиції щодо вдосконалення законодавства з РРО

Share Button

Фахівці ДПС взяли участь у робочій групі при Міністерстві фінансів України щодо напрацювання пропозицій із вдосконалення законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Цього разу на засіданні почали обговорення концепт-документу, який визначає специфіку роботи нової системи програмних РРО. Фахівці ДПС надали пропозиції до порядку реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій та їх застосування, а також щодо вирішення низки інших процедурних питань. Учасники робочої групи, а це, окрім податківців, представники Мінфіну, Національного банку, громадськості та бізнес-асоціацій проаналізують запропоновані проекти та нададуть свої зауваження та коментарі до них.

Нагадаємо, що у зв’язку з ухваленням Законів №№ 128-IX та 129-IX від 20.09.2019 потребує доопрацювання та аналізу низка нормативно-правових актів, якими регулюється питання застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Саме це і є першочерговим завданням робочої групи – підготувати підзаконні нормативно-правові акти, необхідні для впровадження програмних РРО. Мова йде, зокрема, про надання податковою службою платникам податків функціонального безкоштовного програмного рішення для застосування у тестовому режимі.

За матеріалами ДПСУ
Коментарі