Уряд проведе аудит Пенсійного фонду

Share Button

Уряд вважає, що Пенсійний Фонд неефективно використовує значну частину коштів, а тому найближчим часом планує провести у відомстві незалежний аудит.  Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у середу, 27 листопада, під час засідання уряду, – повідомляє TCН.

За його словами, перевірка потрібна для того, щоб покращити це відомство, і менше витрачати на його адміністрування.

“Ухвалено рішення про проведення незалежного аудиту однією з міжнародних компаній – ми ще вибираємо якою. Є підстави вважати, що значна частина коштів використовується неефективно. Це має бути предметом істотної перевірки. Аби у наступному році оптимізувати цю структуру, і менше витрачати на адміністрування”, – заявив прем’єр.

Нагадаємо, 27 листопада уряд ухвалив рішення, завдяки якому українці зможуть отримати електронні послуги від Пенсійного фонду не лише за дапомогою електронного підпису, а і за – BankID. 

Разом з тим, 17 жовтня, Верховна Рада ухвалила закон, який запускає моніторинг надання пенсій, пільг, субсидій й інших бюджетних коштів. Ухвалений документ має сприяти підвищенню оптимізації державних виплат, а також заощадженню ресурсів бюджету й ефективному їх використанню.

За матеріалами ТСН

Коментарі