Термінове звернення роботодавців до Уряду щодо блокування бюджетних платежів

Share Button

Роботодавці глибоко обурені рішенням Уряду щодо припинення Казначейством проведення платежів та реєстрації бюджетних зобов’язань за видатками загального фонду державного бюджету (крім захищених статей) до кінця поточного року.

Таке рішення не тільки прямо суперечить Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», але й є свідченням неефективності бюджетної політики, що реалізується Кабінетом міністрів.

Заручниками ж цього незаконного рішення в черговий раз стають українські роботодавці, які здійснюють постачання товарів, робіт, послуг бюджетним організаціям.

Поряд із штучним зміцненням курсу гривні, який призвів до втрат українських товаровиробників, рішення про заморозку проведення платежів є другим нищівним ударом, завданим владою по українському бізнесу протягом останнього часу.

Ситуація ускладнюється тим, що роботодавці не бачать жодних перспектив покращення ситуації у наступному році, оскільки показники Бюджету-2020 закладені на базі нереального, як виявилося, плану поточного року. А жодних важелів стимулювання прискорення економічного розвитку Бюджет-2020 не має.

Роботодавці вимагають від Уряду скасувати незаконне рішення щодо припинення Казначейством проведення платежів та реєстрації бюджетних зобов’язань щодо видатків загального фонду державного бюджету до кінця минулого року.

Натомість закликаємо Уряд для наповнення державного бюджету прийняти обіцяні заходи щодо легалізації «тіньових» ринків, припинення «сірого» імпорту, а також на законодавчому рівні терміново переглянути показники Бюджету-2019, скоротивши передусім неефективні видатки, передбачені в ньому.

За матеріалами Федерації роботодавців України

Коментарі