Афера для безробітних українців: пропонують “найкращі” вакансії, виманюючи останні гроші

Share Button

У мережі поширюють нову схему обману з пропозицією роботи.

Історія українця, який потрапив на вудочку шахраїв, з’явилася у Telegram-каналі “Харків 1654”. Чоловік розповів, що на оголошення про роботу натрапив на сайті “Бесплатка”, він звернув увагу на вакансію про роботу сімейним водієм та одразу ж відгукнувся на пропозицію.

“Він запитав я курю або п’ю, вік, паспортні дані, сказав, що він депутат і працює на Конституції, 7. Приїжджаю на зустріч, дзвоню, а він мені каже не міг би я зайти в продуктовий магазин і купити пляшечку коньяку і десерту і пачку сигарет у них там банкет”, – йдеться в повідомленні.

Шахрайство, скріншот: apostrophe.ua
Шахрайство, скріншот: apostrophe.ua

За словами чоловіка, він купив все необхідне і передзвонив знову. Проте “потенційні роботодавці” тепер попросили його ще й поповнити мобільний рахунок:

“Мені треба подзвонити і чи міг я ще поповнити гроші йому на рахунок, а я йому кажу, вибачте, але у мене більше грошей немає.І він мені каже, що він зараз мені зателефонує. Чекав я чекав дзвінка, так і не дочекався, сам почав дзвонити, але на тому кінці дроту дзвінок мій скидали. Ось, власне, і все”, – написали в мережі.

Шахрайство, скріншот: apostrophe.ua

За матеріалами znaj.ua

Коментарі