Карантин продовжили до 31 липня, його суворість залежить від регіону

Share Button

Кабінет міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня. Про це стало відомо на засіданні уряду 17 червня.

Прем’єр-міністр посилається на те, що останнього тижня кількість нових випадків коронавірусу зросла. Мало не п’ять тисяч нових хворих і це найгірший показник за весь час епідемії в Україні.

Уряд запевнив, що розуміє втому громадян від карантинних обмежень, але є небезпека.

В соцмережах Денис Шмигаль оприлюднив зміни, які чекають українців. Заборонятиметься перебування в громадських місцях (спорудах) та транспорті  без засобів індивідуального захисту. Заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

В регіонах зі значним поширенням COVID-19 можуть встановлювати додаткові обмеження щодо проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів. Якщо говорити про бізнес, до обмежень можуть зазнати пасажирські перевезення, фітнес-центри та спортзали, заклади харчування.

Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС на основі оцінки епідемічної ситуації.

До речі, соцмережі знову здивовані тим, чи можна вважати рішення регіональних комісій легітимними при обмеженні конституційних прав українців, на працю в тому числі?

Коментарі