Місцеві вибори-2020. Громадсько-підприємницький рух – гідний початок для майбутніх очільників в регіонах

Share Button

Місцеві вибори 2020 в регіонах України вже почалися. Особливо приємно бачити серед фаворитів ще неоголошених перегонів тих, хто фактично розпочинав свою трудову діяльність в Спілці орендарів і підприємців України.

Скажімо, видання «Реальні Лубни» нещодавно, опублікувало ексклюзивний матеріал «Хто стане мером Лубен у 2020 році?». Далі цитуємо вказану статтю:


До редакції «РЛ» потрапив список потенційних кандидатів у гетьмани м. Лубни.

Окрім того інсайдери поділилися з редакцією результатами «тіньової соціології», що була проведена на замовлення певних структур наближених до Офісу Президента. Публікуємо уривки з висновків фахових аналітиків, щодо «загальної ситуації по м. Лубни Полтавської області, напередодні місцевих виборів 2020».

Отже, стан справ виглядає наступним чином.

100-відсотково за «крісло керманича Лубен» восени будуть боротися.

Олександр Грицаєнко, діючий міський голова. Шанси втретє «здобути булаву» соціологи оцінюють в 5-7 відсотків, 10 – максимально. Причина – шалений негативний рейтинг. Цитата: «При Грицаєнко Лубни провалилися в суцільний «застой».

Якщо молодь візьме активну участь в виборах, шанси діючого мера «утриматися в кріслі» дорівнюють статистичній похибки.

Особливої уваги під час передвиборчих перегонів заслуговує оточення Грицаєнко. Оточення, що здатне на будь які кроки заради збереження «власних гаманців». Особливу увагу слід приділити так званим «загонам захисту правопорядку», які укомплектовані з колишніх спортсменів, підпорядковуються місцевим кримінальним ватажкам і можуть бути використані під час перегонів на користь діючого голови.

Сергій Бондаренко, сільський голова Засульської сільської ради. Цитата: «Здатен адекватно висловлювати власні думки. На відміну від Грицаєнко – має харизму. Користується авторитетом серед місцевих мешканців. Якщо вирішить приєднаєтися до передвиборчих перегонів має всі шанси «взяти Лубни».

Поки офіційно про свої амбіції не заявив. Рейтинг Бондаренко – більше 40%-50%. Ситуація – стандартна. Бондаренко «не бере Лубни», але за фактом – перемагає.

Руслан Ляшко. Депутат Полтавської Облради, від Радикальної партії України – Олег Ляшка. Власник мережі фірмових магазинів ТМ «Наша пекарня». Станом на 10.07.2020. Рейтинг понад 20 відсотків.

Далі цитата: «Має найбільший рейтинг впізнаваності, завдяки візуальній рекламі власних магазинів. Але, багато хто з містян характеризує Ляшка як людину, що не здатна самостійно приймати рішення. Бізнесом та піаром Ляшка фактично займається дружина». Згідно з декларацією кандидата – «готівкою депутат зберігає 2 млн 15 тис. грн, 52 тис. доларів США та 76 тис. 700 євро, а його дружина – 712 тис. грн, 80 тис. доларів США та 94 тис. 200 євро». За інформацією з надійних джерел Ляшко вже встиг заручитися підтримкою одночасно від обласних осередків «Батьківщини» та «БПП». Призначення Ніни Южаніної керманичом передвиборчої кампанії «ЄС» в регіоні внесло певні корективи в ситуацію. Перемовини тривають.

Валерій Больбот, діючий депутат міськради

Валерій Больбот

Валерій Больбот, діючий депутат міськради. Політична партія Всеукраїнське об’єднання „Свобода“. Член постійної депутатської комісії з питань планування бюджету, фінансів та з питань приватизації. Дані про рейтинг відсутні.

Про свої наміри балотуватися на посаду міського голови, говорить відкрито. Володіє певним власним капіталом для проведення передвиборчої кампанії. Один з небагатьох учасників перегонів, що знає реальний стан справ у місті і обізнаний, у так званих, «схемах виконкому міськради». У разі, якщо Больбат, почне «агресивну кампанію», його відвертості можуть суттєво повпливати на зниження рейтингу Грицаєнка.

Інші можливі претенденти

Олександр Сірик, Депутат Полтавської облради. Довідка: «23 січня поточного року, управління СБУ у Полтавській області затримало на хабарі в 9 тис. грн. його помічника Віталія Ярмоленка». За інсайдерською інформацією гроші були отримані для передачі їх Олександру Сірику. Справу потихеньку «заминають»

Григорій Угляниця, голова Лубенської райради. Вважається «людиною екс-радикала Ігоря Мосійчука».

Олександр Карпець, секретар міської ради. Позиціонує себе як реальна опозиція до діючого міського голови. Мріє зайняти його крісло. Має особистий конфлікт як з Грицаєнко та і з депутаткою Верховної Ради Анастасією Ляшенко. Підстава – низка негативних матеріалів на адресу Карпця, що були розмішені в ЗМІ за підписом майбутньої парламентарки під час її роботи журналістом. Мова йде про протистояння Карпець-Грицаєнко в липні 2017 року.

Катерина Скуратовська, депутат міськради. Член Постійної мандатної депутатської комісія з питань законності, депутатської етики та регламенту. Піде на вибори в разі отримання певної підтримки з боку депутатки ВР, Ляшенко та її оточення. Перемовини тривають.

Євгеній Жадан, тренер зі змішаних єдиноборств, МГО “Євроклуб-Лубни”, член Політичної партії «ОПЗЖ». В різні роки балотувався до Верховної Ради. Завжди програвав.

Станом на початок липня, найгірша ситуація – у питанні визначення, хто піде на вибори мера м. Лубни від ПП «Слуга Народу». Реальних кандидатур і досі не визначено. Більшість з так званих «лідерів суспільної думки» з якими були спроби провести перемовини відмовилися від зробленої на їхню адресу пропозиції.

Від редакції «РЛ».

Розділ аналітичної записки про «тіньових гравців передвиборчих перегонів в Лубнах», поки що залишаємо «за дужками». Хоча й він має місце в отриманій нами аналітиці.


Президент Спілки орендарів і підприємців України, Заслужений економіст України Віктор Хмільовський з приємним здивуванням вітає те, що один із найімовірніших кандидатів в мери Лубен Валерій Больбот, чинний депутат міськради від ВО «Свобода» – розпочав свій трудовий шлях в Спілці і, фактично, сформував тут свою громадську позицію та навички управлінця. Дуже важливо, щоб вихідці з середовища громадсько-підприємницького руху мали більше можливостей для реалізації набутих знань та
своїх компетанцій.

Нагадаємо, що Спілка орендарів і підприємців України – громадська організація, яка історично була причетна до розбудови приватного підприємництва та створення передумов розвитку бізнесу з перших кроків незалежної України, – 13 липня святкує своє тридцятиліття. Довгі тридцять років на службі людям, – переконаний Віктор Хмільовський.

Коментарі