ЄС змінює правила роботи для далекобійників

Share Button

Європарламент підтримав зміни щодо умов праці водіїв і конкуренції на ринку перевезень, пише «Ліга.Бізнес» з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Нові правила регламентують час водіїв в дорозі і періоди відпочинку, а також дотримання правил каботажу (тобто перевезення вантажів, що здійснюється перевізниками-нерезидентами на тимчасовій основі в приймаючій державі-члені ЄС).

Тахографи вантажівок будуть використовуватися для реєстрації перетину кордону з метою боротьби з шахрайством. А каботаж в одній і тій же країні на одному і тому ж автомобілі можна буде здійснювати з проміжком в чотири дні.

Нові правила вимагають, щоб вантажні автомобілі поверталися в операційний центр компанії кожні вісім тижнів. Використання легких комерційних авто вагою понад 2,5 т також буде регулюватися правилами ЄС для транспортних операторів, включаючи оснащення фургонів тахографом.

Правила розміщення будуть застосовуватися через 18 місяців після вступу в силу правового акта. Правила про час відпочинку, включаючи повернення водіїв, почнуть застосовувати через 20 днів після публікації документа. Правила повернення вантажних автомобілів і інші зміни – через 18 місяців після вступу в силу закону про доступ на ринки.

Коментарі