Представники агробізнесу дізнаються більше про вихід на ринки ЄС

Share Button

18 лютого 2016 року в Chamber Media Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська, 33,) представники бізнесу, влади та громадського сектору презентують проект з підтримки експортної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу України «Лабораторія бізнес-рішень Export-UA”. Початок заходу – об 11-00. Реєстрація – о 10-30.

В межах проекту заплановано проведення навчальних модулів та практикумів з основ експортної діяльності з країнами ЄС для представників аграрного та продовольчого бізнесу впродовж травня-липня 2016 року у Києві, Львові, Харкові, Миколаєві.

Підприємці, які мають бажання та потенціал до виведення своєї аграрної продукції та послуг на ринки ЄС, зможуть ознайомитись із особливостями здійснення експортної діяльності, основами міжнародної торгівлі, експортного маркетингу, правилами відповідності стандартам і нормам законодавств країн ЄС та багатьма іншими актуальними тематиками. Окрім теоретичного наповнення та практичних рекомендацій, підприємства, які вже вивели свою продукцію на ринки ЄС, поділяться історіями успіху.

Проект реалізується з метою підвищення рівня обізнаності українського бізнесу у питаннях запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA), надання практичної допомоги та поширення серед підприємців прикладів успішного експорту українських товарів та послуг. Ініціатори проекту – учасники програми «Стратегічний бізнес-менеджмент» (за підтримки Шведського міжнародного агентства розвитку SIDA).

Детальніше про «Лабораторію бізнес-рішень Export-UA» розкажуть ініціатори проекту та представники партнерських інституцій: Представництва ЄС в Україні, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС, Робочої групи 3 Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС «Економічна співпраця, зона вільної торгівлі, транскордонне співробітництво», Центру Експорту “Export-UA”, Донецької торгово-промислової палати.

З питань реєстрації для участі у презентації та додаткової інформації звертайтеся: 0972990724, olya.luchka@gmail.com (Ольга)

Довідка

З 1 січня 2016 року набрала чинності DCFTA – торгівельна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а саме положення про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ), якими передбачено суттєву лібералізацію торгівлі (усунення тарифів чи квот) між сторонами, гармонізацію законодавства і нормативно-регуляторної бази. Повна імплементація норм DCFTA визначатиме правову базу для вільного переміщення товарів, послуг, капіталів, частково робочої сили між Україною та ЄС, а також регуляторного наближення, спрямованого на поступове входження економіки України до спільного ринку ЄС. Ця подія пов’язана з деякими викликами для українського бізнесу, який планує виводити свої товари та послуги на ринки ЄС.

Коментарі