Розв’язання енергетичної головоломки

Share Button

31 березня у Києві відбувся Міжнародний Інвестиційний Форум «Попит і пропозиція в секторі опалення: усунення бар’єрів, забезпечення прозорості та впровадження енергоефективності». Захід відбувся за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

У заході взяли участь віце-прем’єр, міністр регіонального  розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, міністр соціальної політики Павло Розенко, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, голова представництва ЄС Ян Томбінський,голова НАК «Нафтогаз» України» Андрій Коболєв, голова НКРЕКП Дмитро ВОВК.

З метою щорічного зменшення споживання тепла як головного пріоритету у сфері енергоефективності Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціювало створення Фонду Енергоефективності. Активна підтримка проекту за участі донорів і міжнародних фінансових організацій (МФО), що надається вже сьогодні, дає можливість впевнено дивитися у майбутнє щодо подальшої співпраці з міжнародним співтовариством, технічної підтримки реалізації проектів і розширення масштабів діяльності.

Міжнародний Інвестиційний Форум став першою міжнародною дискусійною платформою, де піднялося питання моделі фінансування, а також бар’єри, які необхідно подолати з метою забезпечення економії енергії, модернізації існуючого циклу попиту та пропозиції в енергетичній сфері.

Коментарі