Зміни до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності»

Share Button

19 квітня відбулося обговорення пропозицій ДРС щодо внесення змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Законом України від 02.03.2015 № 222 «Про ліцензування видів господарської діяльності» було запроваджено нові підходи до регулювання господарської діяльності, зокрема шляхом спрощення усіх процедур ліцензування, а також імплементації європейських принципів ліцензування. Проте Закон містить і низку неузгодженостей, прогалин та внутрішньо-правових колізій. Відповідні зміни  покликані усунити неточності.

Виступаючи на заході, голова ДРСУ Ксенія Ляпіна наголосила, що зміни розроблювалися на підставі звернень суб’єктів господарювання та органів ліцензування.

Присутні на заході представники підприємництва загалом позитивно оцінили роботу ДРСУ та напрацьовані зміни. Але, як наголосив В’ячеслав Биковець, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, відкритим залишається питанням з оцінкою вартості отримання ліцензії. Також він нагадав про європейський досвід, зокрема Польщі, де сьогодні тільки 6 видів господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню.

Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена, звернула увагу присутніх, що після набуття сили ЗВТ з ЄС, після ЗВТ з Канадою та Туреччиною необхідно все робити для підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств.

Ксенія Ляпіна підкреслила, що всі пропозиції та зауваження бізнес-середовища будуть враховані під час опрацювання змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» для подальшого вдосконалення та покращення умов для підприємництва.

 

Коментарі