Податковці готують новий “сюрприз” заробітчанам

Share Button

Українці, що працюють за кордоном змушені платити подвійні податки, або платити податки чи то країні в якій працюють чи Україні.

Про це заявив Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

До українців можуть навіть застосувати подвійне оподаткування, це коли вони сплатили податки в Польщі наприклад, але він менший за українців, то прийдеться доплатити на території України різницю.

Також є угоди між певними країнами, де можна платити податок лише один раз.

“Для прикладу, такі угоди маємо з Францією, Німеччиною, Угорщиною, Австрією, Польщею, Італією, Великою Британією. Якщо людина працює в іншій країні, то сплачує податки там. Тобто лише раз. Але ви мусите підтвердити, що заплатили там податок. Це зробити неважко – берете довідку в податковій службі відповідної країни, наприклад Польщі.Уже на території України заповнюєте декларацію, вказуєте, скільки заробили, і додаєте довідку про сплату податків. Єдине — може бути так (усе залежить від змісту укладених угод з тією чи тією країною), що якщо ви там заплатили менше податків, ніж мали б заплатити тут, то мусите доплатити в Україні різницю (скажімо, якщо в нас податок на доходи 18%, а в країні, де ви перебували, — 15%, то ви 3% ще платите в Україні). Якщо заплатили більше в чужій країні (у Польщі нині вищі податки), то нічого доплачувати не треба”, – зазначив Охріменко.

 

Джерело: businessua.com

 

 

Коментарі