КОМФОРТНЕ ЖИТЛО ДЛЯ УСПІШНИХ ЛЮДЕЙ

Share Button

Багато хто мріє про власний затишний будиночок посеред живописних пейзажів, але елітне житло за межами пильного мегаполісу не всім по кишені. Тому котеджне містечко «Деснянське», розташоване у межах Києва, в екологічно чистій місцевості, поблизу чистої водойми, стало справжньою знахідкою для тих, хто  прагне комфортного житла. Окрім того, його будівництво забезпечило роботою велику кількість найманих працівників. Саме про це наша розмова з директором підприємства «Вертикаль» Анатолієм ЗЕЛЕНИМ.

Анатолію Михайловичу, котеджне містечко «Деснянське» визнано найкращим у столиці, зайнявши перше місце серед інших новобудов. Які переваги дозволили досягти таких результатів?
– Перша перевага котеджного містечка «Деснянське» у тому, що воно знаходиться у місті Києві. Але  особливо привабливим для комфортного проживання та відпочинку на свіжому повітрі мешканців котеджного містечка є те, що воно розташоване на екологічно чистій місцевості, поблизу чистої водойми та має на своїй території чисте озеро, а також, що воно розташоване на відстані від багатоповерхової забудови. Другий – котеджне містечко забезпечено всіма новими інженерними мережами, які приєднані до міських та введені в експлуатацію, що також створює комфортне проживання людей, які тут збудували оселю: це міський водопровід, каналізація, електроенергія, газ.
DSC00031Приваблює також близькість котеджного містечка до міської інфраструктури – поліклініки, магазинів, шкіл, дитсадків, міського транспорту тощо. Третій – це можливість безкоштовного отримання у власність земельної ділянки загальною площею 10 соток, що дасть можливість власнику будинку її опорядкувати та озеленити за власним смаком та бажанням. Аналогічного за своїми показниками котеджного містечка у місті Києві не має. А якщо починати з історії, то на цій місцевості раніше був залівний луг, на якому, зокрема, паслись корови. За Рішенням Київради цю земельну ділянку виділили за цільовим призначенням для будівництва котеджів індивідуального типу.
Чому саме котеджі?
– Є такий ландшафтний прийом, що перед висотками якнайближче до природних водойм, річок повинна зменшуватись етажність забудови. Ще від часів початку незалежності Української держави так було передбачено генеральним планом – так і ми запроектували, погодили і почали будувати. Площа будинків була передбачена від 300 м2 і вище. Однак, сучасна економічна ситуація вплинула на запити й побажання наших громадян – і ми почали переходити від великих будинків до менших. Кожен обирає те, що хоче. У нас великий асортимент проектів – понад 40. Але зручність і комфортність проживання не залежать від проекту та площі будинку.
– Зараз будівництво дещо зменшило потужності. З яких причин?
– Коли тільки починали будівництво, то ледве справлялись з напливом робочої сили, техніки й матеріалів на будівельному майданчику, а потім почалась криза. У кращі часи тут було задіяно близько 80 будівельних та інших підрядних організацій. Якщо в кожній компанії хоча б 100 працівників, то порахуйте загальну цифру зайнятих у проекті робітників. Нюансів, чому сьогодні не ведеться активного будівництва, – багато. По-перше – це економічна криза 2008 року, нестабільна ситуація у країні зараз. По-друге, це житло не є соціальним, воно розраховано на замовника вищого статусу: бізнесменів, спортсменів, артистів та інших, хто має стабільний дохід, вищий, ніж середньостатистичний українець.
DSC00003На відміну від елітних будов у Конче Заспі, котеджне містечко «Деснянське» – «соціальне плюс», житло для представників малого та середнього бізнесу. На сьогоднішній день збудовано 86 будинків у повному обсязі, з них вже введено в експлуатацію 68 будинків, а 18 – знаходяться у стадії введення в експлуатацію. На 62 будинки отримано право власності, 75 будинків знаходяться на різних стадіях будівництва. Деякі мешканці вже живуть більше 4 років. Всі інженерні системи введені в експлуатацію: водопровідна, каналізаційна мережа.
– А чи охороняється територія містечка?
Проблема охорони загалом наразі вирішена, є система допуску, ходять охоронці, є тривожна кнопка. Плануємо удосконалити охорону за периметром  території котеджного містечка. Коли були події на Майдані, то жителі організовувались у дружини і також охороняли свою територію, тобто, колектив дружний, відгукується на запити, що важливо у наш непростий час.
– Кому належить земля біля будинку: забудовнику чи господарю?
– Земельна ділянка під одним кадастровим номером була надана забудовнику, проектна документація затверджена відповідно для будівництва котеджного містечка. Після завершення будівництва та здачі в експлуатацію, власник будинку набуває права отримати у власність і земельну ділянку. Забудовник одночасно з цим розробив технічну документацію з розподілу земельної д%9

Коментарі