Децентралізація дає поштовх для зростання бізнесу на місцях

Share Button

Сьогодні децентралізація демонструє реальні результати. Місцеві громади отримали можливості планувати бюджети на наступні роки. Також це – маршрутна карта, яка дає змогу бізнесу, який працює на території громади, усвідомлювати, які напрямки є перспективними, які послуги чи продукти потрібні людям і які на це передбачено ресурси. І це стимулює розвиток малого і середнього бізнесу.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації, передає Урядовий портал.

За його словами, місцевий бізнес зростає швидше у регіонах, які визначили стратегію регіонального розвитку, визначили перспективні кластери. «Громада, визначивши 10 перспективних кластерів, починає змагатися за інвестора», – наголосив Геннадій Зубко.

Він відзначив, що наразі області показують помітний результат за рахунок переведення на місцевий рівень повноважень ДАБІ та можливості залучення інвестицій. «Це Тернопіль, Дніпро, Харків, Волинь. Остання, до речі, у 2015 році здобула першість у залученні інвестицій. Це – західний кордон, із серйозними можливостями для логістики. Бюджетна децентралізація дозволяє отримати кошти, які можуть бути залучені на інфраструктурні проекти і якісну підготовку спеціалістів», – зауважив Геннадій Зубко.

Джерело: zik.ua

 

Коментарі