Андрій Парубій: Санкції ЄС проти Росії мають застосовуватись повною мірою до відновлення суверенітету України

Share Button

«Україна продовжує протистояти тривалій агресії з боку Російської Федерації і боротись за свій суверенітет і територіальну цілісність. Нам доводиться непопулярні реформи проводити в умовах незвичайної війни, коли для агресора питання дестабілізації ситуації в Україні є одним із важливих напрямків атаки на Україну», – заявив Голова Верховної Ради України А.Парубій в рамках робочої сесії Четвертого засідання Парламентського комітету асоціації Україна – Європейський Союз, що відбулося у Верховній Раді у вівторок, 20 вересня.

А.Парубій висловив подяку «країнам ЄС за солідарність і потужну політичну позицію у підтримці зусиль України, спрямованих на припинення російської агресії і відтворення миру в Україні». «Ми захищаємо не тільки мир і безпеку в Україні. Ми захищаємо мир і безпеку всього вільного світу. І нам важливо знати, що поруч з нами наші європейські партнери», – наголосив Глава Українського парламенту.

«Безпекова ситуація на Донбасі залишається надзвичайно складною. Терористи постійно порушують режим припинення вогню, обстрілюючи українські позиції, зокрема, зі зброї, яка мала бути відведена за домовленостями. Кількість загиблих українських військових зростає практично щодня», – зауважив А.Парубій і додав: «Російська Федерація продовжує постачання озброєнь і військової техніки своїм найманцям на території України,  спостережні місії, зокрема, ОБСЄ не можуть належним чином виконувати свої функції через постійні обмеження і погрози бойовиків. У цих умовах перехід до виконання політичних домовленостей є неможливим».

«Безпековий процес має іти паралельно з політичним. Без вирішення безпекової ситуації на Сході України та забезпечення і дотримання прав і свобод українських громадян, які сьогодні стали заручниками російської воєнщини, нам неможливо робити наступний крок у виконанні політичних домовленостей», – переконаний А.Парубій. При цьому він зауважив, що «Україна розраховує, що цю позицію підтримують наші колеги з Європейського парламенту».

«Санкції ЄС проти Російської Федерації є основним інструментом для тиску на Кремль, і вони мають застосовуватись повною мірою до відновлення суверенітету України. Два ключових фактори,  які можуть стримати Путіна – це професійна та добре озброєна українська армія і спільні санкції проти Росії. У цьому контексті ми розраховуємо на спільну підтримку з боку європейської спільноти», – наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

Коментарі