Віктор Іванкевич зустрівся з представниками місії глобальних профспілок

Share Button

Державний секретар Міністерства соціальної політики Віктор Іванкевич 28 березня обговорив з представниками місії глобальних профспілок та українського профспілкового руху нагальні питання у сфері зайнятості, повідомляє Урядовий портал.

Він поінформував присутніх про те, що головною темою у сфері трудового законодавства на сьогодні є Трудовий кодекс, проект якого було подано до Верховної Ради.

«Трудовий Кодекс сьогодні знаходиться у Верховній Раді та готується до другого читання. Можу запевнити, що усі пропозиції та зауваження професійних спілок були розглянуті та не залишилися без уваги», – підкреслив Віктор Іванкевич.

За його словами, для підготовки Трудового кодексу до другого читання було створено широку робочу групу із залученням до неї представників науки, профспілок та роботодавців.

«Очолили робочу групу, у форматі співголовування, представник професійних спілок, представник роботодавців та я, у якості представника урядової сторони. Було проведено великий обсяг роботи, розглянуто близько 1800 правок, тому жодна пропозиція, жодне зауваження не залишилися без розгляду», – наголосив Державний секретар.

Він також повідомив учасникам зустрічі про увагу, яку приділяє Міністерство забезпеченню законних прав професійних спілок в Україні.

«Уже стало доброю традицією інформування професійними спілками щодо порушення їхніх законних прав, та надсилання такої інформації листом на адресу Міністерства. Кожен пункт детально вивчається та проводяться перевірки, за результатами яких, у випадку підтвердження інформації, Міністерством вживаються відповідні заходи щодо роз’яснення норм законодавства та недопущення порушення законних прав профспілок», – заявив Віктор Іванкевич.

Урядовець наголосив, що професійні спілки є важливою і, що головне, конструктивною стороною соціального діалогу, та висловив сподівання на подальшу конструктивну співпрацю.

Коментарі