Чи можна виправити інформацію, зазначену в електронній декларації?

Share Button

Суб’єкт е-декларування має право подати за власною ініціативою виправлену версію своєї електронної декларації упродовж 7 календарних днів після дня подання відповідної е-декларації. 

Про це повідомляє ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Для цього немає необхідності звертатися до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Наприклад, якщо е-декларація буде подана 31 березня (у будь-який час доби), то у суб’єкта е-декларування є можливість подати виправлену е-декларацію до кінця дня 7 квітня (тобто до 00 год 00 хв 8 квітня). Для цього слід натиснути на кнопку «Подати виправлену декларацію», яка є видимою упродовж зазначеного строку у персональному електронному кабінеті суб’єкта е-декларування біля відповідної е-декларації.

При цьому суб’єкт е-декларування має право подати виправлену е-декларацію упродовж цього терміну лише один раз.

Якщо після закінчення семиденного строку або якщо виправлена е-декларація вже була подана упродовж зазначеного строку суб’єкт е-декларування виявив неповні чи неправильні відомості в поданій ним е-декларації (або у виправленій е-декларації), він повідомляє про це Національне агентство з питань запобігання корупції через персональний електронний кабінет та подає виправлену е-декларацію згідно з рішенням уповноваженої особи Національного агентства з питань запобігання корупції. При цьому уповноважена особа визначає строк, який надається для подання такої виправленої е-декларації.

Крім того, у разі притягнення суб’єкта е-декларування до відповідальності за неподання, несвоєчасне подання е-декларації або в разі виявлення у ній недостовірних відомостей суб’єкт е-декларування зобов’язаний подати відповідну е-декларацію або виправлену е-декларацію з достовірними відомостями у строк, визначений уповноваженою особою Національного агентства з питань запобігання корупції.

При цьому суб’єкт е-декларування повинен подати виправлену е-декларацію у разі виявлення у ній недостовірних відомостей, навіть якщо його не було притягнено до відповідальності за подання таких відомостей.

Коментарі