Як правильно харчуватися на роботі в морози?
На вулиці так холодно, що хочеться лише залізти під теплу ковдру і пити гарячу каву. Але розслаблятися немає часу –потрібно працювати. Звісно, погоду ми не змінимо, бо це не в наших силах. А от скорегувати раціон – цілком можливо. Чим харчуватися, щоб залишатися струнким, бадьорим та здоровим?
Наведемо декілька корисних порад:
👉Зробіть своє меню максимально різноманітним. Це дасть вашому організму достатню кількість енергії для активної життєдіяльності.
👉Їжте більш калорійну їжу: завдяки більшому вмісту білків, жирів і вуглеводів в зимовому та ранньовесняному харчуванні, організм підвищує свій опір інфекційним і застудним захворюванням. Тому ніякі віруси не зможуть вас атакувати, а будуть оминати стороною.
👉Не забувайте пити достатньо рідини. Якщо довго перебуваєте на холоді, візьміть із собою термос із гарячим напоєм – чаєм або кавою. Глінтвейн – теж непогана альтернатива, АЛЕ тільки ПІСЛЯ РОБОТИ!
Пам’ятайте: правильне харчування – запорука здоров’я, довголіття та гарного самопочуття!
За матеріалами Державної служби зайнятості.