Фінансовий контроль за суб’єктами декларування: що пропонується

Share Button

Зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом від 15.03.2018 р. № 8129 вносяться зміни до ЗУ «Про запобігання корупції» щодо удосконалення здійснення фінансового контролю окремих категорій суб’єктів декларування.

Законопроект встановлює порядок заповнення та подання у паперовому вигляді декларацій особами, які за посадами, що вони займають, належать до кадрового складу розвідувальних органів України, займають посади негласних штатних працівників (співробітників) окремих підрозділів (формувань) у державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну, розвідувальну діяльність, а також особами, які претендують на зайняття таких посад.

Про це йдеться в повідомленні “Офіційного вісника ДФС”.

Цим законопроектом пропонуються визначити в ЗУ «Про запобігання корупції» поняття посадова особа та момент отримання доходу.

Крім того, надається право суб’єкту декларування не повідомляти Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані у разі отримання ним доходу у вигляді зарплати (грошового забезпечення), а також про соціальні виплати та інші доходи, отримані з відповідних бюджетів, оплату послуг медичної допомоги.

Для зберігання останньої декларації, поданої особою в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування встановлюється термін 15 років замість безстрокового зберігання.

Фото: Главком

Коментарі