ДФС: Єдиний казначейський рахунок вирішить проблему переплати з податку на прибуток

Share Button

Впровадження єдиного казначейського рахунку допоможе вирішити проблему переплат з податку на прибуток.

Про це заявив під час брифінгу в УКМЦ начальник Офісу великих платників податків ДФС Євген Бамбізов, презентуючи нову Стратегію комплексного обслуговування великих платників податків.

«На сьогодні існує велетенська заборгованість по переплаті податку на прибуток, яка складає близько 10 млрд грн, — сказав він. – Якщо ми реалізуємо нашу Стратегію за принципом „один платник – один орган контролю“ з введенням єдиного казначейського рахунку для сплати усіх податків (крім ПДВ), платник буде перераховувати певну суму на цей рахунок, а кошти будуть розподілятися автоматично відповідно до нарахувань по кожному виду податку».

Він також перерахував усі кроки, необхідні для реалізації Стратегії та наголосив, що Офіс вже розробив програму для електронної камеральної перевірки.

«Нами вже розроблено систему, яка дозволяє автоматично і без втручання людського фактору викривати ризики недоплати і одразу по завершенню такої перевірки надсилає її результати на електронну адресу платника», — пояснив Бамбізов.

Джерело: Мінфін

Коментарі