Чи варто очікувати підвищення мінзарплати у поточному році? – позиція в.о. міністра фінансів

Share Button

Виконуюча обов’язки міністра фінансів України Оксана МАРКАРОВА в ефірі «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» поділилася прогнозами щодо можливого швидкого підвищення мінімальних зарплат в Україні.

Українські політики ще кілька місяців тому обіцяли, що рішення про «мінімалку» вони приймуть за результатами серпня-вересня місяця. Віце-прем’єр Павло Розенко вже запевняв, що це рішення буде.

«Давайте реально скажемо, економічні тенденції на сьогоднішній день дозволяють бути оптимістами в цьому питанні? Буде підвищення чи ні?» – задав запитання ведучий та отримав відповідь:

«Чи буде це реально, буде залежати вже від того, як буде розвиватися ситуація економічно. На сьогодні дійсно можна говорити про стриманий оптимізм, бюджет виконується, і ми сподіваємося, що якщо у нас буде в подальшому виконання, а ще краще, перевиконання по бюджету, ми зможемо підійти, як закладено в бюджеті, до питання підвищення, в тому числі, мінімальної зарплати», – зазначила Оксана Маркарова.

На питання, чи достатньо грошей на виплату зарплат, пенсій і субсидій, Оксана Маркарова повідомила таке:

«У цьому році всі соціальні виплати, субсидії, зарплати – все буде профінансовано, ми впевнені. І результати 5-ти місяців цього року вже підтверджують, що у нас є і по доходах виконання, і відповідно, всі соціальні виплати повною мірою теж профінансовані», – підкреслила в.о. міністра фінансів України.

За матеріалами Подробиць

Коментарі