На засіданні Комітету підприємців МСБ обговорили проблеми блокування податкових накладних

Share Button

20 червня відбулося чергове засідання Комітету підприємців МСБ при ТПП України у приміщенні Палати. Головним у порядку денному було питання щодо блокування податкових накладних і захисту від цього бізнесу. 

Метою проведення засідання було ознайомити членів Комітету, керівників бізнес-асоціацій, підприємців з порядком реєстрації та блокування податкових накладних, з наслідками таких дій та можливими напрямками захисту бізнесу.

Учасниками засідання, що пройшло за модерації голови Комітету, першого віце-президента, генерального директора Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В. Биковця та віце-президента ТПП України Р.Коробки, були члени Комітету, лідери всеукраїнських та регіональних об`єднань підприємців та роботодавців, керівники підприємств, установ, організацій,  фахівці аналітичних центрів, спеціалісти у сфері права та підтримки бізнесу, ЗМІ, підприємці, науковці.

Фото: Олександр Карбачинський

Доповідачами та темами їхніх доповідей були:

  • прядок реєстрації та блокування податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (С. Мороз, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії Dictum);
  • критерії блокування податкових накладних: основні причини блокування (О. Згур’єва, голова ГС ”Бізнес Хелп”);
  • аналіз наслідків блокування для бізнесу: інфографіка та статистика (О. Мусатов, член ГС ”Бізнес Хелп”);
  • врегулювання питання блокування податкових накладних на законодавчому рівні (Е.Курганський, член Асамблеї громадських організацій МСБ);
  • судова практика та особливості оскарження рішень фіскальних органів щодо неправомірного блокування податкових накладних (А. Шапка, юрист Юридичної компанії Dictum).

Обговорення зосередилося на питаннях: реєстрація та блокування податкових накладних, вплив такої системи на розвиток бізнесу; на що звертати увагу підприємцям при проведенні реєстрації податкових накладних; критерії блокування податкових накладних, чи можливо отримати статус платника з позитивною податковою історією; оскарження рішень фіскальних органів.

Коментарі