Абонплата за комунальні послуги споживачам багатоквартирних будинків вже з 01.05.2019

Share Button

Уряд продовжує вводити все нові і нові статті витрат для домогосподарств. Пропонуємо ознайомитись із новою ініціативою.

Пропонується з 1 травня 2019 року всановити граничний розмір плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами.

Відповідний проект постанови Кабміну оприлюднено для громадського обговорення. Котре, до речі, вже закінчено (02.07.2018), так що ми з вами вже зовсім скоро дізнаємося про нові цифри, котрі з’являться в платіжках за кмунальні послуги.

Пропонується  максимальну плату за абонентське обслуговування визначатия окремо для послуг постачання тепла та гарячої води; централізованого водопостачання та водовідведення; поводження з побутовими відходами.

Абонплата розраховується за формулою і залежить від мінімальної заробітної плати, середнього кількісного складу домогосподарства (2,58 чоловік), коефіцієнта відшкодування домогосподарством витрат, понесених виконавцем при наданні цих послуг (в залежності від послуги: 0,004; 0,0035; 0,0015).

Розмір абонплати є результатом множення вказаних показників.

А, відповідно до Закону про житлово-комунальні послуги, де вже зазначено, що останні зміни відбудуться 01.05.2019р., якщо співвласники багатоквартирного будинку не приймуть рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги протягом певного терміну, між виконавцем і кожним власником квартири полягає індивідуальний договір про надання комунальних послуг. При укладанні індивідуального договору споживачем сплачується плата за абонентське обслуговування, граничний розмір якої визначається Кабінетом Міністрів.

За матеріалами Бухгалтер 24 

Коментарі