Гарячій воді бути: Нафтогаз підписав мирову угоду з Києвом

Share Button

Нафтогаз України,  комунальне підприємство Київтеплоенерго та Київенерго підписали мирову угоду, яка допоможе відновити постачання теплової енергії споживачам міста Києва.Київтеплоенерго підтверджує визнання правонаступництва за борговими зобов’язаннями Київенерго перед Нафтогазом у розмірі майже 2,4 млрд грн.

При цьому, питання стягнення додаткових нарахувань підлягає вирішенню у судовому порядку в рамках окремих судових спорів.

Очікується, що завтра, 10 жовтня, Господарський суд міста Києва затвердить мирову угоду. Це дозволить Нафтогазу та Київтеплоенерго у термін до п’яти робочих днів укласти договори постачання газу для виробництва теплової енергії.

За словами першого заступника голови правління Нафтогазу Сергія Переломи, підписання мирової угоди усуває останні перепони для поновлення гарячого водопостачання в Києві та початку опалювального сезону.

“Після затвердження судом мирової угоди ми готові у будь-який час підписати з Київтеплоенерго договори про постачання газу на умовах, передбачених урядовою постановою про покладання спецобов’язків, і сподіваємось, що Київтеплоенерго зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій”, – зазначив Перелома.

У Мінфіні раніше зазначали, що після отримання постанови, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між Київенерго та Київтеплоенерго про передачу кредиторської заборгованості, а після цього – орієнтовно 16-17 жовтня – між Київтеплоенерго і Нафтогаз на поставку газу.

За матеріалами прес-служби Нафтогазу

Коментарі