Українські підприємці відчувають брак кадрів через трудову міграцію

Share Button

На тлі чималих масштабів трудової міграції українські компанії сьогодні відчувають гострий кадровий голод. Про це йдеться у статті “Бонуси та можливості: що українські компанії надають своїм працівникам” на 112.ua.

“Ми, як і всі компанії в Україні, відчуваємо проблему відтоку кадрів. За останні кілька років вона значно посилилася. Якщо 5-6 років тому ми відчували від’їзд за кордон “білих комірців”, так званий “витік мізків”, то зараз відчувається гостра нестача навіть фізичної сили”, – каже директор з персоналу компанії METRO Cash and Carry Ukraine Ірина Брижак.

За її словами, люди виїжджають з країни насамперед через нестабільну ситуацію та повільне впровадження реформ: “Відкривши кордон з Європою, держава поки не вживає серйозних заходів з поліпшення іміджу країни й утримання наших громадян. При цьому також не дає бізнесу вирішити проблему відтоку самостійно – наприклад, наданням можливості привезти робочу силу з інших країн”.

Зміни на ринку праці зачепили всі сфери, і банківська не є винятком. Про це кажуть у державному “Приватбанку”.

“Основні причини складнощів – це питання демографічної ситуації: молоді стало менше. Багато студентів хочуть і використовують можливість отримати освіту в європейських вузах. Крім того, відкриття кордонів призвело до різкого зростання темпів трудової міграції українців”, – зазначили там.

Визнають проблему з браком кадрів і представники промисловості.

“На ринок праці в нашій індустрії впливають декілька факторів, серед яких – трудова міграція. Окремо слід виділити зниження зацікавленості молоді в промисловій кар’єрі на великих виробництвах. Наприклад, в одному з профільних вузів на “наших” спеціальностях ще п’ять років тому було 200 студентів, сьогодні їх лише 20″, – зазначили представники металургійної компанії “Метінвест” (80 тис. співробітників).
За матеріалами 5 каналу
Коментарі