Кабмін поділив ДФСУ на дві служби

Share Button

Кабінет Міністрів України схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФСУ) шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Проект постанови передбачає поділ ДФСУ на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.

Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Кабінет Міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

“Поділ ДФСУ на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФСУ створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів”, – сказав Верланов.

Постанова враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду та завдання, визначені Середньостроковим планом пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

За матеріалами Міністерства фінансів

 

Коментарі