Соціальний діалог в Україні має отримати новий поштовх розвитку

Share Button

Про новий етап розвитку соціального діалогу йдеться у Рекомендаціях учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему «Про стан дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці №87 про свободу асоціації та захист права на організацію».

Крім питань, пов’язаних безпосередньо з дотриманням прав організацій роботодавців та профспілок відповідно Конвенції МОП №87, за ініціативи Виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців Олексія Мірошниченка до Рекомендацій включені питання розвитку системи соціального діалогу.

Зокрема, Комітет ВРУ підтримав пропозицію членів Конфедерації роботодавців з надання конституційного статусу Національній тристоронній соціально-економічні раді (НТСЕР), перегляду Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого Наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.201р. N73 з метою усунення дублювання кількості членських організацій у складі об’єднань національного рівня. Окремо відмічаємо підтримку пропозиції щодо спрощення процедур утворення галузевих об’єднань організацій роботодавців.

Рекомендації учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему «Про стан дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці №87 про свободу асоціації та захист права на організацію» мають стати основою для подальшого розвитку соціального діалогу в Україні, його інституцій та сторін.

За матеріалами Конфедерації роботодавців України 

Коментарі