Мінсоцполітики назвало точну кількість українських трудових мігрантів

Share Button

На постійній основі за кордоном перебуває 3,2 мільйона громадян України. 

Мінсоцполітики наголошує, що раніше деякі засоби масової інформації з посиланням на Міністра соціальної політики України Андрія Реву поширили інформацію про те, що за кордоном на заробітках перебуває 12 мільйонів українців, і це не відповідає дійсності.

Насправді ж, Міністром соціальної політики було  озвучена інша кількість українських трудових мігрантів:  на постійній основі за кордоном перебуває – 3 мільйони 200 тисяч громадян України. Водночас,  ця цифра є постійною, але не сталою.

Оскільки ці 3 мільйони 200 тисяч чоловік –  різні люди: серед них є ті, хто живе там постійно, а є ті, котрі приїжджають і від’їжджають. І в цьому рухливому  міграційному процесі беруть участь   у середньому від 7 до 9 мільйонів чоловік на рік. У той же час  постійно, щоденно протягом року  за кордоном перебувають лише  3,2 млн. трудових мігрантів з України.

Отже, цифри 12 мільйонів ніде в міграційній аналітиці немає, так само вона не називалась і на підсумковій прес-конференції Міністра соціальної політики України Андрія Реви.

За матеріалами Мінсоцполітики.

Коментарі