Відтепер вхід до Електронного кабінету – через ідентифікацію особи

Share Button

Для користувачів Електронного кабінету створено нові можливості при вході до приватної частини (особистого кабінету) з обранням типу особи, якою здійснюється вхід та проводиться електронна ідентифікація (з урахуванням  вимог ПКУ, законів України щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг).

Відтепер посадові (уповноважені) особи державних органів, органів місцевого самоврядування, інших органів, підприємств та організацій після проходження електронної ідентифікації з використанням електронного підпису, отриманого такими посадовими особами для виконання прав та обов’язків, покладених на них відповідними органами,мають можливість здійснити вхід до Електронного кабінету в якості «посадової особи» або «фізичної особи». 

Залежно від обраного типу особи, якою здійснюється вхід, користувачу Електронного кабінету пропонуються сервіси та послуги, передбачені або для особистого кабінету фізособи або особистого кабінету юрособи.

Зокрема, Електронний кабінет для фізособи надає такі можливості як сплата податків, отримання відомостей про суму виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізосіб – платників податків, подання Декларації про майновий стан та доходи, інші сервіси та послуги для фізосіб (громадян), тощо.

Також зазначаємо, що вхід до особистого кабінету юрособи може здійснюватися керівником, бухгалтером, особою, яка має право підпису, або особою, якій делеговано право підпису відповідних документів.

За матеріалами Державної фіскальної служби України

Коментарі