Чи можна виправити помилку, допущену у звіті за формою 1ДФ?

Share Button

ДФС у Київській області нагадує, що уточнений звіт форми 1ДФ подається на підставі інформації, отриманої з попередньої поданої форми і  містить лише ті рядки та інформацію, які уточнюються – це визначає п. 4.4 розд. ІV Порядку заповнення та подання  податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4.

Щоб вилучити помилковий рядок з попередньої  інформації (з помилково поданого звіту), необхідно  повторити всі графи такого рядка та зазначити у графі 9  показник “1” – на  виключення рядка.

Для введення  нового, або пропущеного рядка, потрібно  заповнити всі графи рядка, а  у графі 9 зазначити показник “0” – на введення рядка.

У разі, якщо коригування  здійснюється щодо одного працівника, то уточнюючий звіт форми 1ДФ  міститиме два рядки, один – на вилучення даних по ньому, другий – на введення.

Стосовно фізичних осіб, щодо яких інформацію про доходи та податки у попередньому звіті відображено правильно, інформація не вноситься, тобто, уточнена форма звіту містить інформацію лише на тих осіб, щодо яких допущено помилку.

У випадку необхідності уточнення інформації відносно всіх фізичних осіб, то щодо цих осіб вказуються два рядки: на виключення та на введення.

При поданні уточнюючих звітів форми 1ДФ порядкові номери записів не мають значення,оскільки головними  показниками у цьому звіті є реєстраційні номери облікових карток платників податків.

Коментарі