Найчастіше підприємці оскаржують дії органів ліцензування в сфері держархбудконтролю і природокористування

Share Button

Як повідомляє прес-служба Державної регуляторної служби України, з початку року Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування розглянула 39 апеляцій суб’єктів господарювання на дії органів ліцензування. Найбільша кількість скарг стосувалася дій Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Міністерства екології та природних ресурсів України.

За результатами роботи Ради з початку року було задоволено більше третини апеляцій об’єктів господарювання і видано відповідні розпорядження про усунення порушень ліцензійного законодавства.

Прес-служба ДРС також нагадує, що Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування є ефективним механізмом для досудового вирішення спорів у сфері ліцензування. Вона створена на виконання вимог Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», а її обов’язками є:

розгляд апеляцій та інших скарг здобувачів ліцензії, ліцензіатів на дії органу ліцензування або інших заявників щодо порушення законодавства у сфері ліцензування;

розгляд звернень органів ліцензування щодо надання погодження на проведення позапланових перевірок додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов.

Інформація про результати діяльності Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДРС.

Джерело: Державна регуляторна служба

Коментарі