Президент зустрічається з представниками великого бізнесу і транснаціональних компаній

Share Button

Сьогодні, 20 червня глава держави зустрічався з представниками вітчизняних транснаціональних компаній у форматі так званих діалогів влади з бізнесам. Нагадаємо, що такий формат був звичним у його попередників, і в певній мірі усував середній і малий бізнес від процесів публічних комунікацій та залучення до регуляторної політики держави.

Частково про те, що відбувалося під цієї зустрічі розповідає прес-служба Адміністрації президента. Так, на офіційному порталі транслюються деякі із гучних заяв. Зокрема про інвентаризацію президентських указів і скасування документів, які стримували розвиток економіки.

За словами Глави держави, далі змін буде більше, а Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ, яка допоможе зменшити та здешевити боргове навантаження на країну, і європейську інтеграцію.

Як повідомляє «Українська правда», під час зустрічі президент України говорив про інвестування у Донбас більше ніж 300 млрд гривень і закликав долучитися до цього проекту. При цьому він зробив заяву про те, що зустрічався та досяг певних домовленостей з Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком. Інші потенційні вітчизняні інвестори, за словами президента, «десь ховаються».

Було зроблено й заяву про домовленість з Ахметовим про відмову від формули «Роттердам+».

Президент попередив присутніх, що головне правило для бізнесу – ніяких монополій і запевнив, що нікому не буде ніяких преференцій.

Джерело: Президент України, Українська правда

Коментарі