Освіта, технології, інфраструктура – глава держави визначився з рецептом економічного успіху для України

Share Button

Офіційне представництво президента України повідомляє про результати зустрічі глави держави з представниками вітчизняних ділових кіл, тобто про так званий діалог влади з бізнесом, про яким ми писали раніше. Нагадаємо, що це «традиційний» для попередників Володимира Зеленського формат, який наглядно демонстрував відстороненість середнього і малого бізнесу від процесів публічних комунікацій та регуляторної політики держави.

Головний підсумок діалогів полягає в тому, що президент Володимир Зеленський закликав представників бізнесу інвестувати в розвиток України.

«Півроку тому я вирішив інвестувати в Україну найдорожче, що в мене є, – це мій час. Закликаю вас робити так само. Інвестуйте в Україну час, гроші, ідеї. Змінимо Україну разом», – сказав Глава держави.

Щодо стратегічних й глобальних цілей, то президент назвав розвиток освіти, технології та інфраструктури – основними пріоритетами для досягнення стабільного розвитку держави.

Володимир Зеленський зазначив, що він та його помічники уважно вивчають досвід країн, яким вдалося досягти успіху та значного розвитку, і констатував: усі вони вкладали передусім в освіту, технології та інфраструктуру.

«Україна робитиме так само. Роль держави в економіці на наступні п’ять років зводитиметься до трьох речей. Перше – не заважати бізнесу працювати. Друге – побудувати чудову інфраструктуру та умови, щоб робити бізнес в Україні було просто зручно. Третє – фокус на освіті, науці й технологіях», – повідомив Президент.

Президент також запевнив, що підприємці матимуть рівні умови для роботи в державі.

«Я не пропоную жодних преференцій – лише чесні, однакові для всіх правила. Жодних монополій. Ніяких більше правил. Тільки ті правила, від яких ми як країна можемо виграти», – зазначив Глава держави.

Джерело: Президент України

Коментарі