Володимир Зеленський на Закарпатті: чи стане боротьба з контрабандою ефективнішою

Share Button

На офіційному сайті президента України йдеться про результати поїздки глави держави до Ужгороду, де 6 липня він представив новопризначеного голову Закарпатської обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка в приміщенні Закарпатської митниці.

Володимир Зеленський закликав присутніх до співпраці з Ігорем Бондаренком і додав, що має бути очищено керівництво митниці, прикордонної служби та прокуратури Закарпаття. Він також закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської митниць за два дні самостійно написати заяви на звільнення. Якщо ні, то їх звільнять в інший спосіб.

Президент також повідомив, що у 8 липня підпише указ про боротьбу з контрабандою.

Зі свого боку Олексій Гончарук, який опікується економічними питаннями, під час наради щодо облаштування прикордонної митної та дорожньої інфраструктури, підкреслив, що Україна перетворилася на «світовий хаб» з постачання контрабандних сигарет до Європи. Також процвітає контрабандне перевезення брендових товарів – попри те що прикордонники та митники звітують про дедалі ефективнішу роботу.

Він підкреслив, що боротьба з контрабандою допоможе Україні виплатити борги іноземним кредиторам.

Зазначимо, що перед нарадою Володимир Зеленський відвідав міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ужгород» та вказав на неприпустимість зволікання із запуском роботи сканувального комплексу, який забезпечить прозору роботу митниці та оформлення вантажів і боротьбу з контрабандою.

Джерело: Президент України

Коментарі