Мін’юст запустив реєстр власників комунальних підприємств

Share Button

Міністерство юстиції запустило відкритий реєстр підприємств, які надають комунальні послуги, з вказанням керівників таких компаній та їхніх реальних власників, повідомляє прес-служба міністерства.

Більше того міністр юстиції Павло Петренко, аналізуючи отримані результати, на засіданні уряду прокоментував наступне:

«Коли ми почали аналізувати інформацію про теплопостачальників, ми постали перед дуже цікавою ситуацією. Ця інформація не опублікована на сайтах місцевої влади або вона не оновлювалася з 2011 року. Складається враження, що місцева влада намагається приховати інформацію про теплопостачальників в конкретних містах і регіонах».

На думку міністра причина полягає в тому, що в багатьох випадках власниками компаній-постачальників комунальних послуг є не місцева влада, а приватні фірми, зареєстровані в інших країнах, здебільшого в офшорах. Крім цього, досить значна частина власників – громадяни або юридичні особи з країни-агресора.

Нагадаємо, уряд ініціював перевірки всіх теплогенеруючих компаній правоохоронними органами і аудиторською службою щодо обґрунтованості встановлення тарифів за попередні періоди.

Реєстр теплопостачальників доступний для ознайомлення за посиланням.

Також на сайті міністерства юстиції та Уряду почав діяти онлайн калькулятор комунальних послуг. Для населення працює гаряча лінія за телефоном 0 800 213-103, де українці можуть отримати консультацію юристів центрів безоплатної правової допомоги щодо захисту своїх права як споживачів комунальних послуг.

Джерело: Міністерство юстиції

Коментарі