Експерти Мінрегіону підготували нову концепцію місцевих виборів

Share Button

Урядовий портал повідомляє про те, що експерти Міністерства регіонального розвитку напрацювали нову концепцію законодавства про місцеві вибори.

Словами представників Мінрегіону, проект концепції розроблений з розрахунком, що до чергових місцевих виборів восени 2020 року вже буде проведена адміністративно-територіальна реформа, тобто до цього часу по усій країні будуть створені спроможні громади та райони.

Урядові джерела запевняють, що розроблена ними концепція дозволить понизити рівень «партизації» місцевих представницьких органів та зняти надмірний «вертикальний контроль» політичних партій за процесами на місцевому рівні – в тому числі, імперативний мандат – можливість дострокового відкликання депутатів. Проте повністю відмовлятись від діяльності та участі політичних партій на місцевому рівні, на думку фахівців Мінрегіону, не варто. Умовою участі політичної партії у місцевих виборах має стати наявність відповідної місцевої організації партії.

А що думаєте ви: чи потрібно зараз міняти законодавство про місцеві вибори? І чи зміниться до того часу територіально-адміністративна карта України?

Джерело: Урядовий портал

Коментарі