«ПриватБанк» уклав кредитний договір з неповнолітнім

Share Button

Як повідомляє прес-служба банку, в Рівненському апеляційному суді розглядався спір між ПАТ КБ «ПриватБанк» та молодим чоловіком щодо кредитного договору, за умовами якого останній отримав кредит у розмірі 5000 грн у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 22, 80 % на рік на суму залишку заборгованості за кредитом з кінцевим терміном повернення, що відповідає строку дії картки.

Банк свої зобов’язання виконав і надав кредит, сума якого станом на 28 лютого 2018 року складала 63866 грн 80 коп.

16 квітня 2019 року Дубенський міськрайонний суд відмовив ПАТ КБ «ПриватБанк» у задоволенні позову про стягнення заборгованості. Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, ПАТ КБ «ПриватБанк» оскаржив його в апеляційному порядку.

Залишаючи рішення місцевого суду без змін, суд апеляційної інстанції виходив з того, що на момент укладення кредитного договору позичальник був неповнолітнім (17 років), а кредитний договір з ним міг бути укладений лише за згодою батьків або піклувальників.

Неповнолітня особа може розпоряджатися грошовими коштами, що внесені повністю або частково іншими особами у фінансову установу на її ім’я, за згодою органу опіки, піклування та батьків (усиновлювачів) або піклувальника. Згода на вчинення неповнолітньою особою правочину має бути одержана від батьків (усиновлювачів) або піклувальника та органу опіки та піклування відповідно до закону.

Джерело: Судова влада України

Коментарі