Для узгодження правової системи України праву Європейського Союзу

Share Button

На заключну засіданні Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради України було підтримано два законопроекти. Перший стосується утримання прикордонних дорожніх об’єктів на спільному українсько-польському державному кордоні, а другий – державної політики у сфері євроінтеграції.

Проект Закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів на українсько-польському державному кордоні» розроблено для набуття чинності Угоди між урядом України й урядом Республіки Польща, яка підписана 22 червня 2018 року в Варшаві. Законопроектом передбачається ратифікація Угоди, що дозволить забезпечити утримання прикордонних дорожніх об’єктів на спільному українсько-польському державному кордоні в належному транспортно-експлуатаційному стані.

Метою проекту Закону «Про засади державної політики у сфері європейської інтеграції» створення законодавчих передумов для узгодження правової системи України праву Європейського Союзу, включаючи адаптацію законодавства, утворення інституцій та інші додаткові заходи, які є необхідними для виконання зобов’язань України відповідно до Угоди про асоціацію.

Джерело: Верховна Рада 

Коментарі