Нацбанк скасував обмеження на репатріацію дивідендів

Share Button

Голос України аналізує скасування НБУ обмежень на репатріацію дивідендів.

Як пише видання, Національний банк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів для покращення інвестиційного клімату в нашій державі. Отже, з 10 липня бізнес з іноземним капіталом більше не обмежуватиметься лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні у розмірі 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.

На думку державного регулятора, такі послаблення в інтересах працюючих в Україні потужних виробництв і стане приманкою для інвесторів.

Скасування ліміту на репатріацію дивідендів є третім суттєвим валютним послабленням за останні три тижні. Раніше НБУ скасував вимогу щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземних грошах і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном. Загалом від початку року Нацбанк скасував уже понад 30 обмежень на валютному ринку. Як зазначається, валютна лібералізація триватиме й надалі відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації. Її кінцева мета — вільний рух капіталу.

Варто також нагадати, що раніше необхідність запровадження лімітів у 12 млн євро пояснювалася бажанням не допустити вимивання валюти з України. Нині ж, за інформацією Нацбанку, репатріація дивідендів не чинить істотного впливу на ринок.

Джерело: Голос України

Коментарі