Молоко й молочні продукти – нові стандарти якості

Share Button

Цього тижня в Україні запрацювали нові вимоги щодо безпечності та якості молока та молочних продуктів. Відповідний наказ Мінагрополітики «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів» набрав чинності 15 липня.

Вимоги стосуються всіх операторів ринку молока та молочних продуктів незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом, переробкою та введенням в обіг зазначеної продукції. При цьому правила не поширюються на первинне виробництво молока та молозива, призначених для власного споживання.

Перехідний період для адаптації до нових правил для операторів ринку, орієнтованих на внутрішній ринок, встановлено до 2022 року.

Ознайомитися з Вимогами до безпечності та якості молока та молочних продуктів можна тут.

Великі виробники молочної продукції уже прокоментували запровадження нових норм, вказуючи, що наразі законодавче регулювання потрібно підкріпити ще й якісним державним контролем.

Вони також припускають, що українські споживачі не мають відчути коливань цін, адже великий бізнес вже перейшов на нові стандарти.

А ми нагадаємо, що за даними Держстату, виробництво молока в Україні у минулому році скоротилося на 2%.

Джерело: Урядовий портал 

Коментарі