УВАГА! ДПС оновила реєстр рахунків для сплати єдиного внеску (з 01.10.2019 р)

Share Button

З 01.10.2019 року вступають в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя територіальних органів Державної податкової служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій за стандартом IBAN (29 літерно-цифрових символів)!

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: що рахунки 3719, відкриті на ім’я ДФС за кодом банку (МФО) 899998 в кінці операційного дня 30.09.2019 будуть заблоковані та 01.10.2019 підлягають закриттю.

Кошти сплачені платниками на рахунки ДФС по зарахуванню ЄСВ не будуть зараховуватись, а повертатимуться Головним управлінням Казначейства платникам, як нез’ясовані надходження.

Поки що єдиний варіант, щоб дізнатися нові реквізити: переглянути цю інформацію у рубриці «Стан рахунків з бюджетом» в Е-кабінеті або звернутися до ДПС за місцем обліку.

У файлі рахунків є окремий стовбець щодо символів з  ЄСВ. Нагадуємо, що кожна категорія платників, передбачена Законом про ЄСВ, має свій символ звітності, що відповідає коду класифікації рахунків (201, 202, 203, 204, 205, 206, 207). Про це докладніше тут.

Щодо заповнення платіжного доручення

  • По-перше, оскільки ЄСВ не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДПС та його код ЄДРПОУ. Цю інформацію слід перевірити в Е-кабінеті або на сайті ДПС.
  • По-друге, до появи нової форми платіжного доручення,  за рекомендацією НБУ, у разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN у реквізиті «Код банку платника/отримувача» зазначатимуть нуль.
  • По-третє, приклад заповнення платіжного доручення у перехідний період був презентований НБУ під час круглого столу з банками.

За матеріалами ДПСУ

Коментарі