Профспілки відзначають Всесвітній день дій за гідну працю

Share Button

4 жовтня ц.р. в Києві з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю Федерація профспілок України проводить Загальнонаціональний круглий стіл на тему: «Гідні соціально-трудові стандарти – головний мотив праці в Україні і добробуту в сім’ї».Журналісти, які візьмуть участь у заході зможуть отримати «з перших рук» про позицію профспілок щодо зміни взаємин працівник-роботодавець у форматі підготовки нового Трудового кодексу.

З’ясувати питання, які їх цікавлять щодо особливостей функціонування Фондів соцстраху, проведення глобальної приватизації та земельної реформи тощо.

До участі у круглому столі цього року запрошено представників Верховної Ради України, Офісу Президента України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міжнародної організації праці, центральних органів виконавчої влади, Держпраці, Національної служби посередництва і примирення, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, СПО роботодавців України, членських організацій ФПУ, наукових та громадських організацій, ЗМІ.

День дій за гідну працю встановлений Міжнародною Конфедерацією профспілок (МКП), відзначається щороку 7 жовтня. У багатьох країнах світу цього дня відбуваються активні солідарні дії профспілок і громадськості у боротьбі за утвердження принципів гідної праці. Це, перш за все, належна зарплата та її своєчасна виплата, створення нових високотехнологічних робочих місць, захист прав працівників на вступ до профспілок та проведення колективних переговорів.

У рамках заходу відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір за 2017-2019 роки.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь !
Акредитація за редакційними посвідченнями перед початком.

Місце проведення: м. Київ, Майдан Незалежності, 2. Будинок профспілок України, Велика зала

Початок роботи: о 9:00.

Прес-центр ФПУ: тел. 205-76-23,

Офіційний веб-портал ФПУ: www.fpsu.org.ua

Коментарі