Спрощенець звертається за субсидією: які доходи будуть враховані?

Share Button

Фахівці ДПС у Луганській області проінформували, що при призначенні житлової субсидії фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, незалежно від отриманих (неотриманих) доходів сукупний дохід обчислюється наступним чином.

За кожен місяць дохід обчислюється в розмірах мінімальної заробітної плати, встановленої на кінець періоду, за який враховуються доходи:

  • однієї мінімальної заробітної плати – для платників єдиного податку першої групи;
  • двох мінімальних заробітних плат – для платників єдиного податку другої групи;
  • трьох мінімальних заробітних плат – для платників єдиного податку третьої групи.

При цьому, для спрощенців платників єдиного податку першої – третьої груп не враховується дохід, отриманий самозайнятою особою, та дохід від провадження підприємницької діяльності, інформацію про які подано ДПС на запит структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Система оподаткування та група платника єдиного податку для спрощеної системи оподаткування визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (детальніше див. Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою КМУ від 21.10.1995 р. № 848 ( в редакції постанови КМУ від 14.08.2019 р. № 807) ).

Коментарі