Зеленський хоче створити Фонд розвитку підприємництва з бюджетом 2 млрд грн

Share Button

Видатки держбюджету замість затверджених 1,182 трлн грн пропонується збільшити до 1,184 трлн грн.

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді внести зміни до державного бюджету на 2020 рік і створити Фонд розвитку підприємництва з бюджетом 2 млрд грн за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Відповідний законопроект №2589 про внесення змін до закону України про держбюджет на наступний рік зареєстрований у Раді 12 грудня і визначений президентом як невідкладний і на даний час направлений на розгляд профільного комітету.

У пояснювальній записці до законопроекту пропонується збільшити надходження до спеціального фонду держбюджету за рахунок коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування на 2 млрд грн і спрямувати їх на нову бюджетну програму «Фонд розвитку підприємництва».

“У 2020 році в разі додаткових надходжень коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб їх можна буде спрямувати на розвиток підприємництва у відповідних обсягах”.

наголошується в записці.

Зокрема, видатки держбюджету замість затверджених 1,182 трлн грн пропонується збільшити до 1,184 трлн грн, у тому числі по спецфонду до 131,331 млрд грн з 129,331 млрд грн, тоді як показники загального фонду держбюджету залишаються без змін.

“Ухвалення зазначеного закону України сприятиме створенню нових робочих місць, розширенню малого бізнесу, створенню нових підприємств, поверненню трудових мігрантів”

наголошується в пояснювальній записці.

За матеріалами УНІАН

Коментарі