Як виплатити індексацію, якщо у робітника дохід з різних джерел?

Share Button

Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок), визначено, що значення індексу споживчих цін приймається за 1 або 100 % у місяці, в якому відбувається підвищення тарифних ставок (окладів).

Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення грошових доходів населення.

Крім того, п. 6 Порядку передбачено, що у разі коли грошовий дохід формується з різних джерел і Порядком не встановлено черговості його індексації, сума додаткового доходу від індексації виплачується за рахунок кожного джерела пропорційно його частині у загальному доході.

Грошовий дохід індексується у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (з 01.07.2019 р. — 2 007 грн).

З урахуванням зазначеного, якщо витрати на оплату праці викладача ЗПТО фінансують одночасно з двох різних джерел, то сума індексації має виплачуватись за рахунок кожного джерела пропорційно його частині у загальному доході.

При цьому за викладання предметів професійно-технічного навчання сума індексації не нараховується.

/Лист Мінсоцполітики від 18.11.2019 р.  52/0/216-19/

Коментарі